En nat i 1885 fik en ung tømrer et budskab i form af en drøm. Budskabet omhandlede den gode vandforsyning, der var i området, og dette blev starten til Bryggeriet Refsvindinge på det østlige Fyn. Sandhedsværdien i overleveringen om bryggeriets tilblivelse kan betvivles, men den unge tømrer fik på den ene eller anden måde inspiration til at starte bryggeriet i 1885. Tømreren var den dengang seksogtyve årige Hans Poul Rasmussen, der tidligere havde været i lære på Sabroe Bryggeri i Odense. På sin syvogtyve års fødselsdag sagde han ja til sin hustru, og - på bryllupsdagen - åbnede han et malteri sammen med sin nye brud Martha. Nogle år senere fandt en egentlig fremstilling af øl sted, og i starten af 1920'erne blev bryggeriet udbygget og moderniseret.

I 1942 overtog parrets søn Rasmus Rasmussen ansvaret som brygmester, men hans far fortsatte i ølproduktionen. Det var imidlertid Rasmus' søn Hans Povl, der var den faktiske brygger, og efter sin fars død i 1965 drev han bryggeriet helt frem til 2001.

Det var også Hans Povl, der i 1970 stoppede bryggeriets lange samarbejde med Carlsberg og dermed sikrede, at virksomheden forblev på familiens hænder. Den nye generation af bryggere gik ind i virksomheden i 1983 i form af sønnerne John og Kim. I 2001 overtog John bryggeriet, hvor han flyttede ind sammen med sin hustru Ellen. Om at han er fjerde generation af ølbryggere på Refsvindinge, siger John: "Kronprins Frederik har blåt blod i årerne ... Jeg har øl i årerne".

Bryggeriet Refsvindinge tilbyder ølsmagning og BBB – Beer, Bed & Breakfast.

Læs mere på www.bryggerietrefsvindinge.dk